Tagliatelle med lövbiff och kantareller
Tagliatelle med lövbiff och kantareller
till 3 portioner
Tagliatelle till 3 personer, ca 210-250 gr pasta
250 g lövbiff
100-150 g gula kantareller
5 dl grädde, valfri fetthalt
2 tsk kalvfond
50 gr grovriven parmesan
salt, peppar
Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Strimla lövbiffen och stek den hastigt i en varm stekpanna. (OBS! Ha inte för svag värme, för då kokar köttet i stället och det blir inte alls lika gott!) Krydda med salt och peppar alt. grillkrydda.
3. Smörfräs kantarellerna.
4. Blanda med köttet och slå på grädden. Låt koka ihop.
5. Smaka av med kalvfond, svartpeppar och ev. lite salt.
6. Precis innan servering så vänder du ner nästan all parmesanost, men spara lite så att du har något kvar att strö över den färdiga rätten.
Smaklig måltid!
Marias kommentar: En rätt som går väldigt snabbt att slänga ihop. Hur onyttigt denna rätt blir beror helt och hållet på fetthalten i grädden samt hur mycket pasta du kokar. Jag röstar för den mindre mängden pasta och att du serverar rätten tillsammans med en stor grönsallad med lite balsamico till. Givetvis fungerar det utmärkt att frysa det som blir över och värma i micron vid ett senare tillfälle.
Kommentarer
Sandra skrev 2021-11-06 klockan 12:47
Så gott och enkelt 👌
Mia skrev 2024-01-13 klockan 17:51
Har blivit en stor favorit i familjen bland både stora o små. Enkel o snabb att laga
Millan skrev 2024-01-15 klockan 12:22
Vad kul att höra Mia! Det gläjder oss :)
Reklam:
Lämna en kommentar