Tabbouleh

Igår var jag en snabbrunda på Möllevångstorget i Malmö. När vi bodde mitt i Malmö var det betydligt enklare att ta sig dit, nu är det lite djungelns lag som råder när man vill ta sig fram på gatorna och hitta en parkeringsplats ;) Men låt dig inte skrämmas av det, Möllan är en av de bästa platserna i Malmö.

Hur som helst, när jag ändå hade bilen kunde jag lika gärna shoppa loss ordentligt. De stora knippena med persilja låg där och tittade så snällt på mig och jag blev genast sugen på Tabbouleh. När jag kom hem började jag leta här på Salt&Peppar efter mitt recept och insåg till min stora förvåning att jag aldrig har bloggat om det. Varför har jag inte gjort det? Fullständigt obegripligt.

Wikipedia säger följande:

Tabbouleh (Arabic: تبولة‎; also tabouleh or tab(b)ouli) is a Levantine salad traditionally made of bulgur, finely chopped parsley and mint, tomato and spring onion, seasoned with lemon juice and olive oil.
Källa http://en.wikipedia.org/wiki/Tabbouleh

Millan säger följande:
till ungefär 4 portioner

1 dl bulgur (okokt)
1 stort knippe persilja (jag använde ungefär 1/3 av den på bilden)
några kvistar mynta
3 stora tomater
1 rödlök
olivolja
1 citron

Tillaga bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Finhacka persilja, mynta och rödlök. Skär tomaten i småbitar. Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med rikligt med pressad citron.

Serveras med fördel till grillat kött och/eller halloumi. Men just idag blev det en vegetarisk tallrik med turkisk yoghurt, falafelbollar och nypotatis.

Säljarna på torget påstod att det var svenska nypotatis för 20 kr/kg. Sant eller inte? De var fantastiskt goda iaf!


Möllevångstorget, Malmö

Förresten så har jag och Maria varit ute på studiebesök tillsammans, vilket faktiskt kommer att göra minst en av våra läsare glad framöver. Men mer om inom närmsta veckan ;)

Kommentarer

Berith skrev 2011-05-21 klockan 10:07

Möllevångstorget tillhör mina hemtrakter. Är uppvuxen där och jobbar nu två kvarter därifrån. Det är alltid lika roligt att gå dit och ofta är jag fullastad när jag går därifrån.

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-22 klockan 22:08

Låter allt gott,detta måste jag testa

Lämna en kommentar
Reklam: