Sydsvenskan ska utse Malmös bästa falafel

Jag skulle vilja kalla falafeln för Malmös nationalrätt. Men det är ungefär som med curry i Indien, hur den ska smaka beror helt på vilken familj du tillhör. Och tro mig, det är skillnad på falafel och falafel.

Tareq Taylor utsåg The Orient House of Falafel No. 1, vid Drottningtorget till sin favorit. Jag håller med honom. 7 januari 2010 bloggade jag faktiskt om det stället och utnämnde det till Malmös bästa. Pluggade precis bredvid ett slag och flyttade sedan dit, nästan huset bredvid och fortsatte att äta där. Perfekt falafel varenda gång.

Men jag minns stället som låg bredvid Stippes i mitten på 90-talet. Där fullkomligt öste de persilja i och jäklar vad goda de var.

sydsvenskan

Men nu är det dags för Sydsvenskan att i en artikelserie ta reda på var den bästa falafeln finns. Jag ser framemot detta.

Läs mer här:

Del 1: http://www.sydsvenskan.se/malmo/stans-basta-falafel-kikartstriden-ska-avgoras/

Bloggen: http://blogg.sydsvenskan.se/falafelbloggen/

P.s. I Sydsvenskans artikel har de frågat Malmöpolitikern Ewa Bertz (FP) om hon äter falafel, vilket hon inte gör:
“Är ingen stor köttätare. Kyckling är det jag äter annars mycket fisk och skaldjur, svarar hon.”
I det fallet vill jag hänvisa till wikipeidas sida om vad falafel är.. http://sv.wikipedia.org/wiki/Falafel

Kommentarer

Berith skrev 2013-12-09 klockan 14:27

Falafelstället som låg bredvid Stippes var där man för en del år sen fick stans godaste falafel. Nu har jag inget favoritställe men visst är det skillnad på falafelrullarna.

Lämna en kommentar
Reklam: