Sydfransk kycklinggryta

Precis som så många andra hämtar vi inspiration från tidningen Buffé. Den här gången följde vi receptet precis som de föreslog och resultatet blev en god kycklinggryta med spännande smak från dragonen.

Sydfransk kycklinggryta
till 3-4 portioner

300 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja

1 hönsbuljongtärning
1 tsk dragon
1 tsk timjan
2 dl vatten
1 burk hela tomater (400 g)

1 aubergine (ca 300 g)
1 zucchini (ca 200 g)
1 dl syltlök + 2-3 msk spad från syltlöken
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja

till servering:
en klick matyoghurt
bröd

Skär kycklingfilé i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär de gula lökarna i strimlor och vitlöksklyftor i tunna skivor. Stek kycklingen runt om i olivolja i en gryta ca 1 minut. Lägg i lök och vitlök, stek ytterligare ca 3 minuter. Rör då och då.

Smula ner hönsbuljongtärningen och tillsätt dragon och timjan. Häll på vatten och burken hela tomater, låt koka ca 5 minuter under lock.

Skär aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar. Lägg dem i grytan och koka ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt syltlök och spad i grytan. Krydda med socker, salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera med bröd och ev en klick matyoghurt.

Kommentarer

M A T B L O G G E N skrev 2011-02-20 klockan 13:35

Ser gott ut! Här har vi bakat , en Snickers - kladdkaka :-) Trevlig Söndag

Lämna en kommentar




*