Sushi utan finess

Både Malmö och Lund svämmar över av bra sushiställen och jag har länge önskat att det skulle sprida sig ut till hålorna omkring. Glädjen var stor när jag för sådär ett år sedan insåg att Staffanstorp äntligen hade fått ett sushiställe. Kön ringlade sig lång och jag väntade tålmodigt på min mat. Jag blev djupt besviken och sa att jag aldrig skulle äta där igen. Men nu, ett år senare har fortfarande inget annat ställe öppnat i Staffanstorp, så jag får väl ge dem en chans till.

Bra luncherbjudande med 8 bitar 65 kr, 10 bitar 75 kr och 12 bitar 90 kr. Misosoppa och vatten ingår.

Det är stora rejäla bitar och jag blev verkligen mätt. Fisken var ok, inget att klaga på. Sedan jag var där första gången har de dessutom ändrat maki-bitarna så att det är lite fler sorter. Så långt allt väl.

Men sen kommer vi till det här med varför jag äter sushi. Sushi är njutning för mig. Det ska vara perfekt komponerade bitar som smälter i munnen och lämnar välbehag efter sig. Det gör inte dessa gigantiska tråkiga bitar. Jag försöker få in en hel bit i munnen och tuggar käken ur led. Jag försöker att bita av biten och känner mig allt annat än elegant i den stunden. Jag tittar mig omkring och ser folk som proppat munnen så full att de inte kan stänga och tugga. Det ser rätt groteskt ut.

Detta är stället för de som vill äta sig kräkmätta på sushi till ett lågt pris. Inte för oss matnjutare.

Konnichiwa Sushi får dock ett extra plus för vänlig personal.

Konnichiwa Sushi
http://konnichiwa-sushi.se/
Storgatan 5
Staffanstorp

Kommentarer

Laura skrev 2012-06-15 klockan 15:52

Hej! Jag undrar om du/ni hade kunnat tipsa om bra sushi restauranger i Malmö? Jag har aldrig provat men vill gärna göra det :) /Laura

Millan skrev 2012-06-15 klockan 18:48

Laura: Jag återkommer :)

Lämna en kommentar
Reklam: