Stuvade makaroner med korv och rotfrukter

stuvade makaroner

Stuvade makaroner med korv och rotfrukter
till 3-4 portioner

Stuvade makaroner:
1 liter mjölk
5 dl gammaldags ideal makaroner
1/2 tsk salt
peppar
ev. riven muskotnöt

Ugnsbakade rotfrukter:
3 morötter
2 palsternackor
1 fänkål
1-2 msk olivolja
örtkryddor

Lunchkorv eller vegetarisk korv

 

Stuvade makaroner:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om flera gånger undertiden så att det inte bränner fast i kastrullen.

Smaksätt med peppar, eventuellt riven muskotnöt och salt.

Ugnsbakade rotfrukter:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötterna och palsternackorna. Skär i tjocka stavar.
Skölj av fänkålen och skär i klyftor. Lägg ett bakplåtspapper på ugnsplåten och lägg ut rotfrukterna. Häll över olivolja och kryddor. Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter.

Koka korven.

Lämna en kommentar




CAPTCHA-bild