Stuvad vitkål och korv

Jag surfade som vanligt förbi Mårtenssons kök för ett tag sedan. Bland alla goda recept så fastnade min blick på något så enkelt som stuvad vitkål. Egentligen tycker jag inte ens att det låter gott, men stuvade makaroner är ju gott, så varför inte. I deras recept kokar du kålen för sig och blandar sedan med såsen. Jag är lite lat och gör allt i en kastrull.

Resultatet blev en riktigt billig och överraskande nog god middag.

Stuvad vitkål och korv
till 3 portioner

400 g vitkål
40 g smör
5 dl mjölk
1 dl mjöl
1/2 msk flytande grönsaksbuljong
muskot
salt och peppar

tips:
Stuvningen går utmärkt att smaksätta med lite senap

serveringsförslag:
korv
grönsaker

Skär vitkålen i bitar.

Smält smör i en stor kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölk under omrörning. Det ska inte vara några klumpar kvar. Låt stuvningen få ett uppkok och tillsätt grönsaksbuljongen innan du lägger ner vitkålen och sänker värmen rejält.

Låt puttra på svag värme tills kålen är mjuk. Det tar nästan 30 minuter. Krydda med muskot, salt & peppar.

Servera med korv och grönsaker.

Kommentarer

Zarah skrev 2012-03-05 klockan 12:29

Det är attans så gott med stuvad vitkål (eller blomkål). Vi har också alltid lättkokt kålen för sig och blandat den med såsen efteråt - men så avskyr jag stuvade makaroner, också. Det måste vara tuggmotstånd i min kål. Det här fick mig att minnas barndomen. Ska nog ta och stuva lite kål, snart! Tack för påminnelsen! :D

MrsH skrev 2012-03-06 klockan 08:07

Såå gott med stuvad vitkål, passar jättebra till Isterband också!

Mårtenssons kök skrev 2012-03-07 klockan 19:37

Så kul att du gillade det, vi var allt lite oroliga:) Ett stycken paket uthämtat idag, så här vankas det goda kakor till kvällsfikat. Tack!

Millan skrev 2012-03-08 klockan 07:29

Zarah: Håller verkligen med om tuggmotståndet! MrsH: Tack för tipset! Mårtenssons kök: Tror inte att ni kan göra äcklig mat :) Ser alltid gott ut hos er. Trevlig fika!

Lämna en kommentar
Reklam: