Stockholms Eter- och Essencefabrik

Så här i jultider kan det vara roligt att göra eget julgodis och då behövs ibland olika smakessencer. Vid mitt besök hos Stockholms Eter- och Essencefabrik så fick jag med mig hem tre små flaskor. En med blåbärs-, en med hallon- och en med päronessence. Dessa tänkte jag använda när jag gör tryfflar framför allt.

Köpte även med mig en påse färgpulver i blåsvart nyans för att kunna färga olika saker. Vad vet jag inte riktigt, men den blåsvarta färgen kändes härlig.

Så här i E-hysteritider så är dessa färgämnen samt smakessencer givetvis helt förbjudna. De står än så länge oanvända hemma hos mig, men det har väl mest varit för att jag inte riktigt vetat vad jag ska göra av dem än. Visst försöker jag undvika E-tillsatser, men frågan är vart man ska dra gränsen?

I den här lilla mysiga butiken hittar du annars en uppsjö av alla tänkbara kryddor, tårtdekorationer, eteriska oljor m.m.

Stockholms Eter- och Essencefabrik hittar du på Wallingatan 14 i Stockholm.

Kommentarer

Karin W skrev 2008-12-14 klockan 23:03

Vad spännande, dit ska jag gå nästa gång jag kommer till Stockholm(det lär ju dröja tyvärr)

Lämna en kommentar
Reklam: