Stekt tuppfalukorv med äppelmimosa

Tidigare i höstas köpte vi Falukorv gjord på tupp från Tockafarmen (länk) och valde att servera den med en fräsch äppelmimosa.

falukorv

Stekt tuppfalukorv med äppelmimosa
till 3 portioner

falukorv
smör

mimosa:
2 äpplen
3/4 dl majonäs
1 dl gräddfil
salt & peppar

till servering:
grovriven morot med pumpafrön

Skär äpplena i småbitar och blanda med övriga ingredienser till mimosan.

Skär falukorven i bitar och stek i smör.

Servera med grovriven morot och pumpafrön.

Källa: Inspriation till detta kommer från Allas nr 34 2013 och deras “Din bästa GI-vecka”.

Kommentarer

Linda Griffin skrev 2013-11-05 klockan 20:18

Tack för middagstipset! Vi hade en bit kalkonkorv i kylen, ett gäng äpplen från min mamma och morötter så det passade perfekt. De rivna morötterna fick göra mimosan sällskap, blev smaskens :)

Lämna en kommentar




*