Stekt halloumi med linssallad

Stekt halloumi med linssallad
8 nypotatisar
2 dl okokta röda linser
1/2 isbergssalladshuvud
3 morötter
1 knippe rädisor
1 paket halloumi (ca 250 g)
Senapsdressing:
0,5 dl olja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
Skrubba potatisen och koka den.
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen (ca 10 minuter) och låt dem svalna. Håll ett öga på dem så att de inte kokar sönder.
Skölj salladen och strimla den fint. Skär morötterna i slantar och rädisorna i klyftor. Skär den kokta potatisen i bitar. Blanda potatis, linser, sallad, morötter och rädisor. Häll på senapsdressingen (se nedan).
Skiva halloumin och stek den snabbt på hög värme (ca 1-2 minuter på varje sida).
Senapsdressing:
Rör ihop ingredienserna och krydda med salt och peppar. Häll över salladen
Tack till Costas för inspiration till det här receptet!
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar