Stekgaffel med termometer

Sol, sommar och grillat hör ihop! De senaste gångerna vi grillat har vi testat en ny leksak, nämligen en stekgaffel med termometer. Men mer om den strax.

I Tjejernas Grillbok – de bästa grillrecepten från Scan (prisma) hittade vi ett recept som verkade spännande. Grillad ytterfile med citronsmakade potatissallad.

Blanda först till en marinad bestående av 4 tsk grillkrydda, 4 msk kinesisk soja och 4 msk olivolja. Vi hade fläskfile som vi först ansade. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera i kyl minst 30 minuter.

Skrubba 1 kg potatis och skär 500 g grön sparris i bitar. Koka potatisen och låt sparrisen koka med de sista 3 minuterna. Häll av vattnet. Skär potatisen i mindre bitar och blanda med 4 dl gröna ärtor, 1 dl grovhackad dill, 1 dl grovhackad gräslök, rivet skal från 2 citroner, saft från 1/2 citron och 5 msk olivolja.

Sen kommer den roliga biten, nämligen att grilla köttet.

Fläskfileerna läggs på grillen (de är inte brända utan det är soyan som gör dem mörka). Låt de ligga där ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 65 grader. Med stektermometern går det snabbt och enkelt att ta reda på hur många grader köttet är uppe i.

Låt sedan köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs upp.

Fläskfilen blev verkligen HELT PERFEKT! Det här med stekgaffel var verkligen en bra ide!

Till fläskfilen hade vi även wookat upp lite sockerärtor i smör och pressad vitlök. Och vi hade en en cremefraichsås med dill och citron.

Stekgaffeln finns att köpa hos kockredskap.se.

Kommentarer

Berith skrev 2008-07-07 klockan 10:31

Allt ser sååå gott ut! Stekgaffeln skall jag kolla lite närmare på.

Lämna en kommentar
Reklam: