Starbucks

Japp, jag är en sucker för Starbucks och deras olika kaffedrinkar. Det komiska är att jag dricker inte kaffe hemma, men där så sörplar jag gärna i mig en om dagen. Min mamma anser dock inte att detta är kaffe, det är något helt annat. ;-)

Starbucks

Under de varma sommarmånanderna så är det en Caramel Frappuccino som gäller. En slags milkshake med grädde på toppen. Här pratar vi inga nyttigheter med andra ord. För den som är intresserad och vill ha reda på exakt hur många kalorier de sörplar i sig så finns det givetvis att läsa på deras hemsida.

Just denna dag när jag passade på att fotografera så blev vi även bjudna på ett smakprov av deras Orange Mocha Frappuccino som var en av sommarens smaker. De har olika tillfälliga smaker beroende på vilken säsong det är. Den såväl som Raspberry Mocha Frappuccino var dock inga smaker som föll mig på läppen. Jag gillar smaksatt kaffe, men blanda inte några frukter är du snäll! Det passar helt enkelt inte, inte i min värld i alla fall.

Starbucks har blivit en favorit och jag letar alltid upp kedjan när jag är utomlands och sörplar glatt i mig en Frappuccion eller en Caramel Macchiato. Tyvärr fattar inte Starbucks att de ska öppna några coffeeshops i Sverige, trots att jag vet att vi är flera stycken som har mailat dem och påpekat att vi saknar dem på svensk mark. Tur för midjemåttet och plånboken kanske?

Kommentarer

Millan skrev 2007-08-02 klockan 00:23

På Kastrup i Köpenhamn finns en nyöppnad Starbucks. När jag ska flyga gnäller jag för att den finns utanför säkerhetskontrollen, men annars är det rätt trevligt att kunna stanna till och köpa sin chokladfrappucino mmm :)

Linda skrev 2007-08-02 klockan 09:14

Nä, det där kan nog inte kallas kaffe! Men visst är de goda Starbucks frappuccinos. Farligt goda! När jag var i Kina i våras så besökte vi Starbucks vid flera tillfällen. Det var det "enda" stället man kunde hitta riktigt gott kaffe på i Kina, plus att deras frappuccinos är så smaskiga. Tycker också att de borde öppna i Sverige... Svenskarna är väl bland de största kaffedrickarna i världen? Så nog borde det finnas en marknad för Starbucks här?

Emma skrev 2007-08-02 klockan 11:24

Måste hålla med din kräa mor (min moster) att det där är INTE kaffe - men det är gott!

Chris skrev 2007-08-02 klockan 11:52

Jag skulle gärna testa Starbucks kaffedrinkar, de ser goda ut!

Maria skrev 2007-08-02 klockan 12:04

Millan: Attans att den är utför säkerhetskontrollen, då kan man ju inte ta en kaffe när man mellanlandar. Hmm, undrar om jag kan få maken att svänga förbi flygplatsen för att köpa en kaffe när vi ska på turné söderöver nästa sommar? Linda: Jag menar, kan Starbucks öppna lite varstans i övriga världen där man kan fundera på om det verkligen är lönsamt så varför inte i Sverige där vi dricker kaffe som galningar? Vi kanske ska upprätta någon slags protestatktion gentemot Starbucks så de fattar att de måste öppna i Sverige? :o) Emma: Allt är relativt vet du väl! ;-) För mig är det då verkligen kaffe, bara lite sötare och sliskigare och betydligt mer mjölk! :o) Chris: De är förödande goda! Tyvärr verkar de bara finnas på Kastrup och ingen annan stans i Danmark (än) så närmaste borde finnas någon stans i Tyskland.

Linda skrev 2007-08-02 klockan 14:12

Jag och min sambo diskuterade faktiskt Starbucks för bara några dagar sedan... och vi kom fram till att någon Starbucks-chef måste ha något emot Sverige eftersom de inte vill öppna Starbucks här i Sverige. Kan ju inte finnas någon annan anledning! Starbucks-chefen måste ha dåliga erfarenheter av svenskar.. eller? Nåja, det är vad vi tror iafl ;)

Maria skrev 2007-08-02 klockan 15:26

Linda: Det svaret jag fick förut från Starbucks var att det fanns redan så många liknande kaffekedjor i Sverige att de inte ansåg att den svenska marknaden var särskilt attraktiv för dem att slå sig in på. Jag gissar att de tänkte på Coffee House by George och liknande kedjor men herre min jisses, de är ju som natt och dag. Detta svar har iof några år på nacken så jag håller med er att det måste vara någon Starbucks-chef som blivit olyckligt kär i någon svenska eller något sånt, vad skulle det annars kunna vara liksom? ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: