Squashlasagne med kyckling

Vi fortsätter vårt squashtestande här hemma. Idag fick vi inspiration från en bok av Allt om mat. Vi gillar pesto, men är rädda för att smaken ska ta över, så vi minskade lite i receptet redan från början och detta blev perfekt. En läcker lättlagad lasagne där såväl kyckling som squash kommer till sin rätta. Tomatsoppan ger mycket smak så se till att välja en god sådan. Kan tänka mig att det blir gott med någon av kelda eller blå bands färdiglagade soppor.


Squashlasagne med kyckling

2-3 kycklingfiléer
350 g urgröpt squash (är det små squashar behöver du inte gröpa ur dem)
olivolja

1,5 msk pesto
salt & peppar

1 förpackning färdig tomatsoppa (ca 400 g)
1-2 dl mjölk
1 paket färska lasagneplattor
1 dl riven ost

tillbehör:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Kärna ur och skiva squashen. Stek kycklingen i lite olja och rör i peston. Ta upp kycklingen när den är genomstekt. Lägg ner squashen i omgångar och stek ca 2 minuter på varje sida.

Lägg lite tomatsoppa i botten på en form och varva sen lasagneplattor, kyckling, squash, mjölk och tomatsoppa. Låt översta lagret vara plattor, soppa och riven ost.

Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera med en sallad.

Kommentarer

Zarah skrev 2011-07-23 klockan 09:43

Ser gott ut! :D

sofie mumsfillibaba skrev 2011-07-23 klockan 18:48

Ser smarrigt ut! Förstår av dina senaste inlägg att du odlat squash!!:) Min mamma gjorde det för några år sedan och blev sååå mycket!!!

Millan skrev 2011-07-24 klockan 12:37

Zarah: Det var gott :) Tror det blir precis likabra med quorn, för kycklingen smakade mest pesto. Sofie: Helt rätt :) Är du sugen på squashrecept så kolla in dagen inlägg här i bloggen: https://saltpeppar.se/blog/?p=11893

Lämna en kommentar
Reklam: