Squash- och skinklasagne

Lasagne av alla dess former är bra lunchlådemat. Det är lätt att skära lagom stora bitar att frysa in och blir dessutom bra efter en runda i micron. Idag blev det en lasagnevariant av squashstubbarna som var lite jobbiga att göra. Mycket lyckat och jag ser framemot mina lunchlådor.

Squash- och skinklasagne
1 squash (ca 400g)
200 g lagrad ost (denna ger all smak, så se till att välja någon riktigt god och smakrik ost)
250 g keso
1/2 tsk mald muskotnöt
salt
peppar

Såsen:
25 g smör
1/2 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk torkad timjan

200 g rökt skinka
250 g lasagneplattor

till servering:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader

Skiva squashen tunnt på längden. Jag använder en osthyvel till detta. Lägg skivorna i ett durkslag, salta lätt och blanda runt. Låt stå medan du fortsätter med det andra.

Riv osten och lägg undan 1 dl till gratinering.

Blanda resten av osten med keso, muskot, salt, peppar och timjan.

Sås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt lite av mjölken. Se till att mjölklumparna försvinner innan du vispar ner resten av mjölken. Låt såsen småputtra under omröring tills den tjocknat lite.

Ta såsen från plattan och rör ner kesoblandningen.

Torka av squashskivorna lätt med lite hushållspapper. Varva sås, skinka, squash och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås och strö över den sparade rivna osten.

Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå 10 minuter.

Servera med en sallad.

Kommentarer

Katarina skrev 2012-02-21 klockan 21:18

vilket bra recept! Ser hur smaskigt ut som helst, tackar!

Lämna en kommentar




*