Spisfunderingar

Nu börjar det bli akut att vi måste köpa en ny spis. Jag har tidigare sagt att jag inte vill köpa nya vitvaror utan att vi faktiskt också renoverar köket samtidigt. Köket är från 1991 så det börjar ha gjort sitt om man tittar lite närmare på det. Dock fungerar allting och det känns som lite mycket pengar att lägga ut bara för att jag inte gillar färgen på luckorna. ;-)

Hur som haver, nu är slutet nära och spisen börjar sjunga på sista versen. Det är inte själva funktionen utan handtaget som har gett upp. Gillar ni vår finfina lagning så länge?

Så nu är den stora frågan, vad ska vi köpa för spis? Det finns en miljon funktioner och märken och jag känner mig ganska vilsen för stunden.

Jag hade väl tänkt mig en separat häll och en inbyggnadsugn för att få en bättre arbetshöjd, men den idén går liksom lite om intet just nu då jag inte tänker bygga om köket i nästa vecka som sagt var.

Så just nu fokuserar vi mest på spisen, det är nog säkrast så.

Tips? Hur tänkte ni?

Tips om kökstillverkare och bra idéer mottages också tacksamt. Inser att vi är på väg mot en total köksrenovering ganska snart troligen och det är dags att börja fundera på riktigt i de banorna också…

Kommentarer

Sofia skrev 2012-01-18 klockan 17:42

Induktion men inte med touchknappar. Touchknappar är svåra att hantera med kladdiga, blöta matlagarhänder. Det är mitt tips.

Berith skrev 2012-01-18 klockan 18:37

Vi köpte ny spis för två år sen och det blev en Bosch som har utdragbar ugnsvagn och nedsänkta vred som det så vackert heter. Ugnsvagnen är jättebra för då kan man dra ut plåten utan att behöva lyft ut den från spisen. De nedsänkta vreden är lätta att hålla rena och det ser snyggt ut. Det finns säkert andra märke som har de funktionerna men de är ett bra val. Lycka till i spisdjungeln!

Husmorsan Anette skrev 2012-01-19 klockan 08:05

Har du möjlighet så köp en gasspis. Det är det bästa jag någonsin gjort!!!

Millan skrev 2012-01-22 klockan 14:02

Jag håller med Sofia om touchknapparna. Har själv sånna och har svurit många gånger över dem. Ställer man en kastrull för nära blir de varma och man nästan bränner sig på dem. Råkar man koka över vatten blir det Error och allt bara blinkar tills man lyckats torka bort få ordning på allt igen. Däremot har vi inte induktion, för jag ville inte göra mig av med alla mina specialgrytor. Har hört något nu om att det finns speciella plattor man kan fästa för att det ska fungera ändå. Men det verkar inte ha funnits när vi köpte. Ugnsvagnen som Berith berättade om är ett måste när vi ska köpa nytt om sådär 10 år eller nåt ;) Den är suveränt bra!

Lämna en kommentar
Reklam: