Spetskålssallad med soyabönor

Äntligen har den börjat dyka upp lite mer i butikerna – spetskålen. Lagom till att jag tröttnat på vitkål för säsongen så kommer den milda och spröda spetskålen. Den är god att bara finstrimla, krydda med lite italiensk salladskrydda och olivolja på toppen. Men just idag förvandlades den till ett supergott tillbehör till fisk!

Spetskålssallad med soyabönor

1/2 spetskålshuvud
1/2 förpackning gröna djupfrysa sojabönor (ca 150 g)
1/2 msk finhackad dill (fungerar utmärkt med djupfryst)
rejäl klick smör
salt & peppar

Fräs upp bönorna i smöret och tillsätt kålen. Krydda med dill, salt & peppar.

Dagens middag: Ugnsbakad torskfile med en klick pesto och smör på toppen. Kokta potatis. Spetskålssallad.

Kommentarer

Sanna skrev 2012-03-09 klockan 15:27

Såg riktigt gott ut. Tackar för tipset, har länge varit på jakt efter ett roligt alternativ att ha till fisken eller köttet när mina LCHF-vänner är på middag :)

Veckans länkkärlek v 10 | Matgeek skrev 2012-03-11 klockan 11:01

[...] Men ändå säsongsanpassat? Fånga en spetskål i butiken samt en bit färsk torsk. Gör sen så här. - Krydda upp en kycklingfilé och stek i ugnen. Medan den blir klar gör man en Vitvinsbräserad [...]

Lämna en kommentar




*