Spectacular Speculoos – Maison Dandoy

Maison J. Dandoy

Maison Dandoy är en liten affär/bageri som säljer välkända typiska kakor för området – Speculoos. Det är en torr kaka/kex som har en föraning i smaken av våra pepparkakor, men ändå inte riktigt. Man säljer andra kakor, tårtor, marsipan och även vanliga pepparkakor i butiken.

Det som är så speciellt med dessa kakor är att de tillverkas i speciella träformer om man ser till historien. De finns i en mängd olika storlekar och några av formarna kan skymtas högst upp i bilden.

Detta är typiska kakor som väldigt många köper med sig som en slags souvenir från sitt besök i Bryssel. Kakorna bakades urpsrungligen till firandet av Sankt Nikolaus som infaller den 6:e December på morgonen i Bryssel. Numera säljs kakorna året runt, men det är fortfarande väldigt populärt att ge sina barn dessa kakor tillsammans med presenter på morgonen den 6/12.

Adress: 
50, Rue de Rollebeek, 1000 Brussels.
Mån-Sön: 10:30-19:00

Karta över alla försäljningsställen i Bryssel

Marias kommentar:
Smaken har blivit så populär att glasstillverkaren Ben & Jerry har gjort en smak baserad på Spectacular Speculoos och jag vet att Trader Joe’s, en matvarukedja i USA, säljer en Nutellaliknande kräm baserad på Speculoos. Antingen älskar man smaken eller så gör man det inte. Vi fick några Speculooskakor från vårt hotell och visst gick de att äta, men det var inget vi kastades oss över. Påminner lite i smaken som våra pepparkakor, men det är några kryddor som drar iväg åt ett annat håll och jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det är en torrare kaka, mer smulig och påminner mer om ett torrare kex.

Lämna en kommentar
Reklam: