Spaghetti med sparris och bacon

En ganska snabblagad vardagsrätt. Ingen kulinarisk höjdpunkt då jag uppfattar det som lite torrt. Men trots allt en bra vardagsrätt säger den bacontokiga mannen, och jag håller med.

spaghetti med bacon

ingredienser

Spaghetti med sparris och bacon
280 g pasta
250 g sparris
1-2 pkt bacon (på fotot är det dubbla paket)
3 dl frysta ärter

6 äggulor

2 msk djupfryst persilja
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Bryt av och släng den nedre, träiga delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar.

Skär/klipp baconet i mindre bitar. Stek dem knapriga i torr panna. Låt rinna av på papper.

Stek sparrisen i samma panna ca 3 minuter. Tillsätt bacon och frysta ärter, stek 3 min.

Blanda äggulan med pastan och rör sedan ner allt det andra. Smaksätt med salt och peppar. Strö persilja över.

närbild på maten

tidning

Källa: Ursprungsreceptet kommer från tidningen LagaLätt nr 2010, men är ändrat av oss.

Tips 1: Spara äggvitorna och gör en smaskig marängtårta nu i sommarvärmen :)

Tips 2: Kommer från Fia som skriver:
Släng inte den träiga biten som du slänger bort på sparrisen! Jag lägger dem i en plastpåse och slänger in dem i frysen. När jag har tillräckligt många så kokar jag sparrissoppa på dem. :)

Tack för tipset Fia!

Kommentarer

Fia skrev 2010-06-22 klockan 09:52

Jag tycker att det låter mumsigt! Men släng inte den träiga biten som du slänger bort på sparrisen! Jag lägger dem i en plastpåse och slänger in dem i frysen. När jag har tillräckligt många så kokar jag sparrissoppa på dem. :)

Millan skrev 2010-06-22 klockan 11:10

Åå vilket bra tips Fia! Det har jag inte ens tänkt på! Tack! Har du något smaskigt recept på soppan du vill dela med dig av också?

Emmy skrev 2010-06-22 klockan 19:44

Ser jättegott ut. Vilken fin bacon du verkar fått tag på. Vad är det för märke, eller har du köpt den i charkdisken?

Chrisse skrev 2010-06-22 klockan 21:16

Emmy: Ja visst är den fin!! Den är från Lillehems utegrisar i degeberga http://web.telia.com/~u44303286/ Vi köpte den på bondens marknad på Drottningtorget i Malmö där dom brukar stå med en lite vagn och sälja. Kan även rekomendera deras fläskfilé (när dom har någon) som är helt fantastiskt god!

Lämna en kommentar




*