Spagetti Carbonara med Pecorino

2-3 portioner

Ingredienser:
1-1,5 paket (á 140 gr) bacon
1 schalottenlök
2,5 dl grädde, valfri fetthalt
1 äggula
1 + 1 dl riven Pecorinoost
svartpeppar
spagetti till 2-3 portioner

Gör så här:
1. Strimla baconet och knapperstekt det. Låt baconet rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Ställ åt sidan.
2. Finhacka löken och mjukstek den i lite smör.
3. Koka spagettin al dente. Häll av pastavattnet, spara ev. lite om du du tycker pastan blir för krämig/tjock.
4. Blanda grädden med en äggula och 1 dl av den rivna osten. Ha i nymald svartpeppar efter tycke och smak.
5. Vänd ner löken och baconet i spagettin och avsluta med att vända i gräddblandningen. Blanda väl.
6. Servera genast med lite extra riven ost samt svartpeppar.

Smaklig måltid!


Marias kommentar:

Har du ingen Pecorinoost hemma så går det bra att byta ut den mot parmesanost. Osten i sig är salt, likaså baconet så något extra salt behöver inte tillsättas. Idag använde jag mig av ett paket färsk bandspagetti och det räckte fint till 2 vuxna och 1 barn (2,5 år).

Detta är en rätt som uppskattas av såväl stor som liten och det brukar inte bli några rester. Blir det något över så går det att både frysa och värma i micron, dock kommer rätten inte vara lika krämig längre. Smaken är dock densamma!

Kommentarer

Chrisse skrev 2011-10-24 klockan 23:22

mmm låter smaskens!

Emelie skrev 2012-09-17 klockan 08:02

åå carbonara har jag aldrig testat lagat själv. men ska testa ditt recept idag =) Mumisgt! MVH/Emelie

Helena Nilsson skrev 2015-04-28 klockan 10:48

Carbonara är den ultimata vardagsrätten. Gott, enkelt och mättande. Igår gjorde jag en toppenvariant där man låter gratinerar Carbonaran, likt en lasagne. http://helenasmatresa.blogspot.se/2015/04/carbonara-al-forno.html

Maria skrev 2015-07-30 klockan 12:52

Helena: ah, det låter riktigt gott! Det får vi ta och testa någon gång framöver! :)

Lämna en kommentar




*