Southwest Pumpagryta

Det har inte varit helt lätt att hitta vettiga middagar att använda all pumpa jag köpte till. Men vi testar oss vidare och idag var vi riktigt skeptiska när vi stod där och lagade. Men det visade sig faktiskt bli en riktigt god gryta. Lätt att krydda upp med lite extra chili om man så önskar.

Southwest Pumpagryta
till 3-4 personer

5 dl pumpa i mindre bitar
1 hackad gul lök

3 dl vatten
1/2 – 1 msk grönsaksbuljong

200 g tärnad kassler
3 dl majs
1 burk vita bönor i tomatsås
salt
peppar

tillbehör:

bulgur (jag använde Gogreens Bulgurmix med äpple, ingefära, chili och pumpakärnor. Blev perfekt med de kryddorna tillsammans med grytan)

Koka pumpan och löken i vatten och buljong tills de börjar mjukna. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra några minuter tills allt är varmt.

Servera med bulgur.

Källa: Louie´s Pumpkin Patch

Kommentarer

Lars skrev 2010-11-04 klockan 13:51

Grytan blev god. Vi hade två sorters små pumpor - en grön knutig sak (den luktade sötaktig gurka) och en slät orange (den smakade lite nötaktig när den var rå). Det blev lite större sats och inte riktigt allt blev i samma proportioner men resultatet blev bra. Konstaterar att pumpa är ett brett begrepp - båda smakade bättre än den "amerikanska halloween"-pumpa vi använt till mat innan men den gröna blev klart mosigare än den lilla orange och den senare smakade nog allra bäst också. Så hade vi inte bulgur hemma utan det blev cous cous som vi rev ner ingefära och hackade äpplen i.

Lämna en kommentar
Reklam: