Sötsur kyckling à  la Tobbe

Från Tobbegodaremat.se fick vi det här receptet inskickat och bestämde oss för att testa. Vad vi tyckte kan ni läsa i slutet på inlägget.

750 g kycklingfilé
2 msk soja
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
1 liten purjolök
1 burk bambuskott
6 msk olivolja

Sötsur sås:
4 msk finhackad morot
2 st finhackad schalottenlök
2 klyftor finhackad vitlök
3 cm röd spansk peppar
3 dl kycklingbuljong
3 msk röd vinäger
2 tsk socker
2 tsk tomatpuré
2 msk olja
3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Skär och finhacka grönsakerna till såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.

Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.

Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.

Skär grönsakerna i tärningar, salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.

Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet.
Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.

Servera med jasminris.

Och? Det här var gott och smakade “som väntat”. Men ingredienslistan är allt för lång för att vi ska orka oss igenom den igen. För så gott var det inte.

Kommentarer

Camilla K skrev 2009-02-19 klockan 22:17

Hej Millan! Testa det här receptet vid tillfälle. Det ser ju snarlikt ut men mitt (mit o mitt...jag har hittat det hos Kryddburken!) verkar betydligt enklare med färre ingedienser! .: Hawaiikyckling med Mango Chutney, Ananas & Ingefära :. 800 gram kycklingfilé 3 msk maizenamjöl olja + smör till stekning Sås: 1 purjolök (eller några vårlökar) 1/2 parika 3 msk Mango chutney 1 stor burk krossad annanas + spadet 2 tsk riven ingefära 3 dl vatten 1 msk tomatpuré 2 tsk soya ev. maizenamjöl + vatten till redning Gör så här: Skär kycklingfileérna i bitar. Blanda kycklingbitarna med maizenamjölet. Bryn bitarna i stekpanna lite i taget tills de får fin färg. Lägg åt sidan. Sås: Bryn purjo, paprikabitar, chutney, annanas & riven ingefära! Späd såsen med vattnet och tillsätt sedan tomatpurén och soyan! Låt koka ihop! Lägg ner kycklingbitarna i såsen och låt puttra på svag värme ca 10-15 min. Smaka av. Tillsätt ev. mer ingefära, tomatpuré eller chutney! Om du vill ha mycket sås, tillsätt mer vatten! Kramar från Camilla i Motala

Karin W skrev 2009-03-02 klockan 23:57

Jag måste laga något sötsurt för nu blev jag riktigt frestad och det var längesedan här i huset. Ha det fint/KarinW

Lämna en kommentar




*