Sonjas Citronsill

I år frågade jag runt bland några vänner om de hade tips på sillar till julbordet. Matilda tipsade direkt som en familjefavorit hos dem och vi testade.

Min familj älskar sill, men jag äter i princip bara mammas citronsill. Så fantastiskt god!
/Matilda

Sonjas Citronsill
Sonjas Citronsill

Koka en lag av: (Låt kallna!)
0,75 dl vatten
0,5 dl socker

Saften av 1 citron (skala citronen med potatisskalare innan du pressar ur saften)

1 citron, finstrimlat skal
0,5 rödlök, hackad eller skivad
0,5 dl strimlad purjolök
0,5 msk krossade enbär
1 burk sköljd, avrunnen inläggningssill skuren i bitar

Varva sill med citronskal, purjolök, rödlök och enbär i en glasburk.

Häll över den kalla lagen, blandad med citronsaft.

Låt stå ett dygn.

Millans kommentar: När vi åt sillen på julbordet så blev den direkt en favorit hos många. Så otroligt frisk och fräsch i smaken. Bröt av perfekt mot alla de andra smakerna. Även jag själv tyckte att den var riktigt god. Dagen efter när jag åt sill till frukost tyckte jag däremot inte alls om den. Då blev det helt enkelt allt för surt för mina nyvakna smaklökar.

Lämna en kommentar




*