Sommarminnen med grillad lax

Sommaren känns redan långt borta och jag sitter och går igenom mapparna med sommarens foton. Inser som vanligt att det är massor jag glömt att blogga om, som jag tänkt. Det är märkligt det där, när jag startade bloggen tänkte jag att det är något jag kan hålla på med ett år eller två, sen finns det nog inte mer jag kan skriva om mat. Men tänk så fel jag hade, för det verkar nästan bli tvärtom istället. Nu, nästan sex år senare så bubblar jag fortfarande av idéer och tankar kring mat som jag vill skriva om. Inte heller Maria verkar få slut på saker att skriva om. Det enda som försöker stoppa oss är tidsbrist, men änsålänge får vi ihop det.

Men nu tillbaka till mappen med foton och saker jag glömt blogga om den. För detta vill jag blogga om, även om gillsäsongen är över för vår del. Men det kommer ju nya grillsäsonger och kategorin “grillat” är en ren inspirationskälla även nästa år :)

Citrongrillad lax
Lägg laxsidor (med skinnet kvar) på aluminiumfolie. Klicka på några smörklickar, krydda med salt & peppar. Pressa över några droppar citron och lägg några skivor på laxen.

(Har du köpt djupfryst lax och glömt att ta fram den från frysen så går det utmärkt att tillaga direkt från djupfryst!)

Grillade tillbehör

Squashskivor: Skär squashen i centimetertjocka skivor. Pensla med lite olja och krydda med citronpeppar och/eller färska kryddor. Grilla tills de börjar mjuka men fortfarade har tuggmotstånd.

Äppelhalvor: Dela äpplena och kärna ur dem. Droppa lite citron på snittytan och grilla dem med snittytan neråt.

Fänkålsstavar: Skär fänkålen i stavar. Lägg på ett aluminiumfolieark. Droppa över lite olja och citronsaft. Krydda med salt & peppar. Vik ihop till ett paket och grilla tills fänkålen är mjuk.

Sås
En smak jag hoppas kommer tillbaka till butikerna nästa sommar är Skånemejeriers Skånska smaker med sommarörter. Riktigt god måste jag säga och perfekt ihop med lax!

Grillad lax med kokt potatis och tillbehör. En middag jag njöt av i fulla drag :)

Lämna en kommentar
Reklam: