Sommarens nyheter

Förra veckan var det pressmöte i Malmö och då ingen av oss vanliga skribenter hade möjlighet att ta oss dit skickade vi min mamma som representant för Salt&Peppar. Och här kommer hennes rapport:

utsikt

Jag tog mig ut till Nordens högsta bostadshus, Malmös stolthet Turning Torso som är 190 meter högt. Högst upp på 54:e våningen. Temat för mötet var grillmat.

Vi fick lära oss om ekologiskt kött, hur man grillar och om olika tillbehör. Dagens konsumenter är mycket miljömedvetna och betalar gärna mer för ekologiskt kött. Bönderna vill nu ha EU-certifikat och många kommer att få det under våren. Det är också viktigt för köparen att få veta var köttet kommer ifrån.

Grilltipsen vi fick var att inte skära bort fettet innan man grillar och att inte låta köttet brinna upp på grillen. Och att använda glaze istället för att lägga i marinad. Och det gamla tipset att inte grilla kylskåpskallt kött.

Rickard Albin från Campbell Soup lät oss prova på olika viner och om hur man kan förändra smaken genom olika tillbehör. Några av tillbehören han tipsade om i kombination med vin var olika slags ostar (och se hur det påverkar vinets smak). Men även att testa med olika nötter och se hur det påverkar. Jag skulle kunna lyssna på honom mycket längre.

foto

Den duktige Kocken Peo Fredholm bjöd sen på smakprover av kött och fisk. Vi fick smaka på grillad och gravad lax. Köttet var kyckling, lamm, oxkött, fläsk och en köttbulle av något jag inte hann uppfatta.

foto

Scan och Margareta Thorgren gjorde reklam för en ny kokbok som heter Tjejernas Grillbok. Vi återkommer med en recension av denna lite senare när vi hunnit testa den :)

Tack till Prime AB och Mikael Lagerwall för en trevlig dag.
/Berith

Kommentarer

Catty skrev 2008-03-19 klockan 09:12

Tjejernas grillbok låter intressant! Den ser jag verkligen fram emot! :)

Caroline skrev 2008-04-19 klockan 00:32

Jaha... ska man inte marinera nu?? Jag som trodde att Glaze var nån slags marinad haha.

Lämna en kommentar
Reklam: