Soldattorpets mejeri i Hyby

Jag vet inte hur många gånger jag kört förbi skylten om det lilla mejeriet och tänkt att jag borde snart stanna till. Men alltid är man på väg någonstans och har inte tid. Men så, en dag i somras planerade vi in ett besök på det lilla mejeriet och körde dit. Långt ut på en grusväg ligger gården med dess butik.

Vi blir hjärtligt välkomnade och erbjuds direkt att smaka oss genom sortimentet innan vi bestämmer vad vi vill ha. Vänligare bemötande kan man verkligen inte få! Så vi står där och smakar och kan bara konstatera att det är hög kvalite på de här ostarna.

Med oss hem följde:

Salladsost 50 kr

Hårdost 58 kr (330 kr/kg)

Blåmögelost 46 kr (350 kr/kg)

Salladsosten åkte direkt i en sallad till lunch. Mycket god ost med bra kryddning.

Millans kommentar: Mysig liten gårdsbutik med vänlig personal och personlig känsla. Bättre bemötande än vi fick kan man inte få. Däremot är det dyrt. Blåmögelosten kostar 350 kr/kg. Du får finaste osten, men det lär tyvärr dröja innan vi handlar här igen.

Soldattorpets Mejeri
Hyby Grindväg 310-40
230 41 Klågerup
http://www.soldattorpetsmejeri.se/

Kommentarer

Linnea skrev 2012-09-04 klockan 13:47

Oooh hihi tack för svaret, förväntade mig faktiskt inget svar så det var kul! :)

Marie skrev 2012-09-04 klockan 17:42

Det är så mysigt med alla dessa små gårdsbutiker som växer upp överallt. det är härligt att handla där men som du skrev - det brukar ju vara väldigt dyrt. Man handlar ju inte precis till vardags till de priserna.

Berith skrev 2012-09-04 klockan 19:19

Visst är det roligt och bra med gårdsbutiker men det har blivit så dyrt och lyxigt att handla där. För några år sen så var det billigt att handla direkt vid gården.

Erica skrev 2012-09-04 klockan 20:56

Det var dyrt, ja... Men visst är det härligt att lyxa till sin tillvaro lite ibland? :-) Synd att jag bor långt ifrån. Jag undrar om det finns någonting liknande i min närhet.

Lämna en kommentar
Reklam: