Sökes: Stockholmstips

Jag sitter och planerar en Stockholmsweekend och det verkar finnas hur många sidor som helst med Stockholmstips. Men jag blir mest förvirrad, så nu vänder jag mig till er, kära läsare, istället.

Vad jag behöver är tips på:
* shopping som inte är lyxigaste märkesshoppingen. Finns det några bra shoppingcenter etc?
* någon trevlig saluhall?
* chokladbutik?
* och givetvis – var hittar jag bästa te-butiken?

Eller du kanske har något annat du vill tipsa mig om?

Kommentarer

Eva skrev 2008-01-17 klockan 11:56

Det beror på hur mycket du vill åka runt?!?! =) Shopping: Skärholmens centrum, Solna Centrum, Kista Centrum (rätt så trevligt mattorg för lunch)...annars är drottninggatan mitt i smeten som är det vanligaste dock småtrist! Det som jag har nämnt har ju alla de vanliga butikerna (typ HM, Kappahl, Lindex, Wedins etc.). Om du vill ha annat så är hornsgatan rätt så skoj med lite andra butiker...kanske inte just kläder iofs...gamla stan kan vara rätt kul om man inte går enbart på Västerlånggatan som är turistfällan med älgar och sverigetröjor. Götgatsbacken kan vara intressant oxå. Östermalstorgs Saluhall är nog den bästa. Det finns en i Söderhallarna vid Medborgarplatsen oxå som är helt ok. Chokladfabriken på Renstiernas gata (tror man tar buss 2 från slussen som stannar precis utanför) http://www.chokladfabriken.com/, rätt höga priser, men bra. Det finns ett kondis Vetekatten på Kungsgatan som har lite pralintillverkning. Mysig inredning men lite rörigt. Sedan finns det någon chokladbutik på kungsholmen oxå har jag för mig men den har jag noll koll på. =) Hm te...finns en tebutik på kungsgatan, men vet inte om den är bäst. Dock väldig trevlig sist jag var där. Värd ett besök helt klart. Annat: Om du gillar indiskt kan jag rekommendera Samrat of India på Katarina Bangata 27 (på söder alltså). Det ser lite sunkigt ut, men de har god mat och billigt! =) Pig & Whistle i Söderhallarna med fajitas och hamburgare mm. Mycket bra! Fik vid Stortorget som heter chokladmyggen eller jag kommer inte ihåg men nått åt det hållet. Strosa runt på söder typ på fjällgatan. Får rätt fin utsikt över Stockholm samt lite av gamla söder. Om du är intresserad av musik och teater så kolla in konserthuset (för klassisk musik). Stadsteatern och Dramaten. Dramaten är väl lite mer stämning i kanske för det är rätt så pampig byggnad. Annars finns det ju en hel del museer å så! Bästa glassstället är Mondo i Gallerian (ingång hamngatan) inne i city. Två kulor för 30 pix men guuuuud så gott! =) Bästa glasstället i stan!! Nr två är Stockholms glasshus Birkagatan 8 vid St Eriksplan (finns en på götgatan som franshisar typ som inte är riktigt lika bra). Om det är fint väder är det även fint att gå från slussen längs med vattnet till Kungsträdgården. Jag tycker det är härligt med vindar från vattnet! Hoppas att det är till någon hjälp! =)

anna skrev 2008-01-17 klockan 22:06

Som gammal 08:a måste man ju dra sitt strå till stacken. Shopping: Ja, min favorit är ändå Götgatsbacken, men det beror ju helt på vilken typ av shopping ni är ute efter, design och sånt finns mycket på söder, loppisar och dylikt. När jag ska ta en snabbrunda på stan så går jag från station upp på Klarabergsviadukten, Drottninggatan upp mot Pub, ner Kungsgatan enda ner till Stureplan, sen fortsätter jag Birger Jarlsgatan ner till Hamngatan och går förbi Norrmalmstorg, fortsätter förbi NK, upp Regeringsgatan mot Akademibokhandeln, fortsätter Mäster Samuelsgatan och vips så är man vid station igen. På denna väg finns alla de stora kedjorna, Panduro, Weekdays, Top shop, Hötorget, Creatima (nästan iaf). Håller med föregående om Östermalms saluhall, annars funkar ju klassiska Hötorgshallen med Hötorgets alla stånd precis utanför. Angående choklad så har NK faktiskt en bra chokladavdelning, i källarplanet tror jag om det ligger kvar. Tebutiken på Kungsgatan är helt okej också, jag kan inte komma på nån annan nu bara för att jag tänker efter.. Annars har Moderna Muséet en riktigt lyxig brunch och sen kan man ta Djurgårdsfärjan till Slussen (köp dygnskort på SL, båt ingår också) Förr fanns det också bakelsebuffé på Operan, det kan vara värt att kolla upp! Annars kan ni ta bussen ut till Rosendals trädgårdar, deras fik och allting är väldigt fint, vet inte hur det är såhär års dock. Det ligger förvånansvärt nära stan ändå. Det är nog buss 47 ut dit om jag inte minns fel. Aaah blir nästan Stockholms-längtig nu ju.

Tessan skrev 2008-01-18 klockan 08:09

Om ni vill titta på skivor har NK en helt underbar skivavdelning med massor av klassisk musik!

Millan skrev 2008-01-18 klockan 11:28

Tack för alla tips! Jag lovar att det blir en rapport från Stockholm senare i vår!

Terese skrev 2008-01-30 klockan 17:59

Sibyllans tehandel på Sibyllegatan!!!

Millan skrev 2008-01-30 klockan 20:55

*antecknar* Tack Terese!

Inger skrev 2008-03-21 klockan 09:16

Jag är medveten om att det är ett tag sedan du bad om lite hjälp. Men du kanske åker till Stockholm igen... ;-) I alla fall, bästa chokladbutik är, enligt min mening, Ejes. Underbar choklad och jättetrevlig personal. Dom finns på Östermalm och tar du dig besväret att avvika från city så kan du också smita in på Fältöversten (litet centrum nästan tvärsöver gatan). Där hittar du Kahl's the och kaffe. Bra sortiment och hjälpsam personal. Själv är jag inte mycket för te men har snöat in på Rooibos. Dom har ett eget som heter Fältans Röda - kanongott på kvällarna... Här kommer länken till Ejes. Hoppas du fått/får en trevlig weekend i Stockholm! http://www.ejeschoklad.se/

Lämna en kommentar
Reklam: