Snickers cheesecake á la Roy Fares

Snickers Cheesecake á la Roy Fares

Minst 10 bitar

Ingredienser:

Botten
200 gr digestivekex
100 gr smör
40 gr socker (0,5dl)
10 gr kakao (1,5 msk)
3 g Salt (0,5 tsk)

Fyllningen:
600 gr färskost
180 gr socker (2dl)
0,5 st vaniljstång
20 g vetemjöl (2msk)
50 gr vispgrädde (0,5 dl)
2 st äggulor
2 st ägg

Frosting:
250 gr färskost
15 gr kakao (2 msk)
120 gr florsocker
3 g vaniljsocker (1 tsk)
50 gr vispgrädde (0,5 dl)

Fyllning och dekoration:
Minisnickers
Dulce de leche
Jordnötter

Källa: Roy Fares

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.

Digestivekex

2. Kör kexen i en matberedare tills de är fina smulor.
3. Smält smöret och blanda samman alla ingredienser.
4. Tryck ut kexsmulorna i en springform. Se till att smulorna kommer 3-4 cm upp på kanten. Använd gärna baksidan av en sked för att trycka ut kexsmulorna.

Botten till cheesecaken

5. Grädda botten mitt i ugnen i 7 minuter, låt svalna.
6. Höj ugnen till 210 grader.
7. Vispa färskost, socker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills det känns fluffigt.
8. Vispa i grädden.
9. Vänd försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget. Företrädesvis använder du en slickepott till detta.
10. Montering: Lägg lite Snickersbitar i botten på kakan, ringla över lite dulce de leche (eller kolasås på tub om d inte orkar koka/köp dulce de leche) och strö över lite jordnötter.

Fyllningen till cheesecaken är på plats

Cheesecakesmeten toppar hela härligheten

11. Häll på fyllningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 – 40 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt cheesecaken och låt den svalna. Förvara den sedan i kylen så att den hinner sätta sig ordentligt. Roy rekommenderar att du gör fram till hit dagen innan du ska servera den!
12. Vispa alla ingredienser, förutom grädden, till det känns lätt och fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.
13. Spritsa eller stryk ut frostingen med en pallet på cheesecaken. Avsluta med att dekorera med jordnötter, snickersbitar och lite mera dulce de leche om du har det. Du kan även pudra över lite kakao.

Snickers cheesecake

Marias kommentar: Dulche de leche kan man numera köpa färdig på burk. Annars kokar du det lätt själv genom att köpa en burk Sötad kondenserad mjölk. Ta av etiketten på burken och koka sedan den oöppnade burken på svag värme. OBS! burken måste vara täckt med vatten hela tiden. Koka den sedan på svag värme i 2-3 timmar. Låt burken svalna helt innan du öppnar den.

Även i det här fallet så fick jag snudd på en halv cheesecake över. Å andra sidan hade vi ätit tapas innan och alla var rätt mätta. Detta är dock en mäktig cheesecake så du äter inga jättebitar. Har provat att frysa den så får vi se hur det går. Jag tog dock bort snickersgodisarna och jordnötterna ovanpå som jag inte tror blir så där hellyckade att frysa. Det inbillar jag mig i alla fall! ;-)

Cheesecaken blev dock himla fin och sprack inte, som många andra bakade cheesecakes har gjort för mig. Den blev väldigt krämig och fin i konsistensen och detta recept kan jag mycket väl tänka mig att laborera vidare med för att få fram andra smaker. Jag som gillar cheesecake gillade verkligen denna! :o)

Kommentarer

Erica skrev 2013-05-18 klockan 19:30

Det ser väldigt gott ut och låter väldigt gott. Det hade dock varit ännu trevligare med en bild på hur cheesecaken såg ut i genomskärning. :-D

Maria skrev 2013-05-18 klockan 20:33

Erica: Så där, då har vi en bild hur den ser ut i genomskärning också! Inte den bästa bilden, men det var den som fanns att tillgå. :)

Erica skrev 2013-05-19 klockan 19:00

Tack så mycket! :-) Jag tycker alltid att det brukar vara roligast att få se denna sortens kakor i genomskärning. Då ser man verkligen hur de ser ut och det brukar se så himla gott ut, vilket det även gör i detta fall. :-D

Lämna en kommentar
Reklam: