Snickerdoodles – kanelcookies

Snickerdoodles

En favoritcookie från min tid i USA. Har dock aldrig lyckats hitta ett riktigt bra recept men detta är nog det som kommit närmast mitt minne av dessa kakor från USA-tiden.

I och med att det är ett amerikanskt orginalrecept så blir översättningen lite konstig med svenska mått mätt.

Ingredienser:
1,2 dl smör eller margarin
1,2 dl matolja
3,55 dl socker
2 ägg
2,5 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
6,5 dl vetemjöl

Kanelsocker:
3 msk socker
1 msk kanel

Gör så här:
Rör smör, matolja, socker och ägg tillsammans. Blanda bakpulver, salt med vetemjölet i en separat skål. Rör ner detta. Låt degen vila i minst 2 timmar, helst över natten.

Ta ut degen och rulla till runda bollar. Rulla dessa i kanelsockret. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med ganska stort mellanrum (OBS! kakorna flyter ut)

Grädda i 10 min i 175 gr, eller tills gyllenbruna.

Låt svalna på plåten 1 min innan de får svalna på galler.

Kommentarer

Ellinor skrev 2007-08-03 klockan 20:03

Jag har ett jättebra recept på snickerdoodles - det finns i boken American sweets. Iofs har jag aldrig ätit orginalet, men det blir goda kakor ;)

Maria skrev 2007-08-03 klockan 20:06

Ellinor: Den boken har jag också och tyvärr, det receptet blir inte riktigt som orginalet heller. De är mer mjuksega om de är riktigt goda [enligt mig] och det har jag inte riktigt lyckats med [ännu].

Lämna en kommentar




*