Snabbrimmad torsk

Det här med att rimma torsk. Redan här suckar flera av mina vänner och tror att det är jättesvårt, men det är det inte! Så nu tar vi svårigheten ifrån det och här får ni en enkel förklaring hur man gör rimmad torsk.

Anledning att rimma? För att torsken ska bli både godare, fastare och hålla ihop bättre under tillagningen.

Snabbrimmad torsk

Koka upp 4 dl vatten och blanda med 1 dl salt. Se till att saltet löser sig.

Blanda med ytterligare 6 dl kallt vatten och vänta tills lagen är kall. Detta kan du göra redan dagen innan och ställa i kylskåpet.

När det är dags att laga fisken, lägg torsken i lagen 10 minuter (kortare tid om det är tunna filéer. Ta sedan upp fisken och lägg i kallt vatten så att saltet sköljs bort. Torka av torsken med papper eller handduk och tillaga sedan som vanligt.

OBS! Du ska inte återanvända lagen.

Hur man tillagar rimmad torsk / fisk

Hur du sen väljer att tillaga din rimmade torsk är såklart upp till dig. Men ett förslag är att använda sous vide. Torka av fisken och vakuumförpacka. Kör i sous viden:
Torsk: 42-47 grader 40 minuter.
Lax: 50 grader 40 minuter.

Du kan även hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Lägg ner fisken och låt den bara precis få stekyta.

rimmad torsk lax

Härliga recept med rimmad fisk

Lättrimmad halstrad lax och smashad potatis

Rimmad torskrygg med jordärtskockspuré och brynt smör

Men det är inte bara fisk som går att rimma, du kan även rimma kyckling:
Rimmad kyckling – perfekt till buffé

Lämna en kommentar