Snabblagad pesto i Thermomix
Innehåller reklam för Thermomix
Det finns vissa klara fördelar med att använda en Thermomix. Att du kan göra det mesta i samma skål kan spara en hel del disk. Och att slippa riva parmesanen först, för att stavmixern inte klarar av stora bitar, är ganska trevligt. För här maler Thermomixen först ner osten och därefter mixar samman peston. Riktigt trevligt!
Pasta med ramslökspesto
till 4 portioner
Välj våg-funktionen och mät upp:
80 g parmesan.
Mixa 10 sekunder / hastighet 5.
Välj våg-funktionen igen och tillsätt:
100 g olja
50 g cashewnötter
40 g ramslök och eventuellt lite
salt & peppar
Mixa 15 sekunder / hastighet 5.
Ljuvligt doftande pesto perfekt att slänga ihop till dagens lunch!
till servering:
nykokt varm pasta som blandas med peston (då börjar parmesanen att smälta och det doftar ljuvligt!)
Visst blir det en läcker grön färg av ramslöken! Men detta kan du lika gärna göra med exempelvis basilika, för en klassisk pesto. Du kan även byta ut nötterna mot solrosfrön.
Läs mer om Thermomix här:
https://sweden.thermomix.com/
Vill du läsa mer om ramslök, var det växer, hur man plockar och hur man tillagar så tipsar jag om det här inlägget; Ramslök (Skogsvitlök) Tips och recept >>
Reklam:
Lämna en kommentar