Snabblagad kycklinggryta

Jag är inget stort fan av färdiga wokmixer, men jag måste erkänna att det är väldigt smidigt. Så idag bjuder vi på ett snabblagat vardagsrecept med lite asiatisk touche.


Snabblagad kycklinggryta
till 3-4 portioner

4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g kycklingfilé (ca 3 filéer)
2 msk soja

1 msk cane syrup (eller vanlig sirap)
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk färsk ingefära
redning (1 dl vatten + 2 msk mjöl)

500 g djupfryst wokmix (på fotot är det Finus Lotus-blandning)

3 dl ris

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Koka upp vatten och buljongtärning. Strimla kyckligen och blanda med soja. Lägg kycklingen i vattnet och låt koka 10 minuter.

Tillsätt cane syrup, vinäger och riven ingefära. Rör runt och red av. Lägg ner grönsakerna och låt koka upp. Såfort grönsakerna blivit varma är grytan färdig.

Servera med ris.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-02-17 klockan 21:29

Använder också färdig wokmix ibland, himla smidigt att blanda med stekt kyckling och Santa Marias Thaimix och kokosmjölk

Millan skrev 2011-02-18 klockan 12:30

Linda: Tack för tipset med koksmjölken! Ska slänga i en burk sånt nästa gång!

Lämna en kommentar




*