Snabbinlagd gurka

Ingredienser:
0,5 dl ättika (24%)
3,5 d vatten
2,5 msk socker
1 gurka
2 msk finklippt persilja
salt
vitpeppar

Gör så här:
1. Blanda ättika och vatten. Tillsätt socker och rör runt till sockret har smält.
2. Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen.
3. Tillsätt persiljan.
4. Låt stå i minst 30 minuter innan servering.
5. Krydda med en nypa salt och ett par varv med vitpepparkvarnen.

Källa: Helena – Tre tjejer i köket

Marias kommentar:
Har varit oerhört sugen på egen inlagd gurka till köttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vi varit i USA i två veckor så var suget ännu större.

Kom på att Helena hade bloggat om detta och sökte upp hennes recept som jag tog rätt upp och ned. Det blev gott, men jag vill nog ha lite skarpare ättikssmak tror jag. Får testa vid ett annat tillfälle. Hur som helst, gott blev det och hela familjen åt med god aptit.

Kommentarer

Anna skrev 2012-07-14 klockan 16:01

Jag brukat ta utan vatten, gurkan innehåller ju så mycket vatten! Bor superbra!

BAMBI skrev 2012-07-15 klockan 09:25

Åh, detta ska jag verkligen testa! Finns en restaurang här i stockholm som brukar ha så otroligt god snabbinlagd gurka så jag ska testa om denna blir lika god!

Berith skrev 2012-07-15 klockan 14:52

På en del av ättiksflaskorna finns ett recept som jag brukar använda. Det blir mycket bra! Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål. Häll på 1 msk 24% ättika och 2 msk socker. Rör om. Låt stå i 10 minuter. Späd inte med vatten. Strö över persilja- klar att använda.

Lämna en kommentar




*