Snabbaste crock pot-middagen – Kyckling teriyaki

Detta är definitivt den mest snabblagade rätten jag någonsin gjort i vår crock pot. Visst, det är inte heller det godaste, men med tanke på att det tog mig mindre än 5 minuter på morgonen att få igång dagens middag så är detta definitivt något vi ska göra om.

Kyckling teriyaki i crock pot

Slökokt kyckling teriyaki
till 3 portioner

2-3 kycklingfileer
500 g djupfrysta wokgrönsaker
2 dl färdig teriyaki-sås
0,5 dl vatten

Tips: De flesta färdigköpta teriyaki-såser är väldigt söta. Har du möjlighet så smaksätt gärna med något med lite hetta i, exempelvis chili och/eller ingefära.

till servering:
nudlar

Kyckling teriyaki i crock pot

Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg i grytan. Lägg i de djupfrysta wokgrönsakerna. Häll över såsen och vattnet. Rör runt så att såsen blandas ner.

Sätt igång slow cookern på 4-7 timmar low (läs även min kommentar nedan).
Tiden skiljer väldigt mycket på olika märken av slow cooker och vad “low” egentligen är, så var vaksam.

Millans kommentar: Vi har bara gjort det här en gång hittills och då var det ett rent test. Jag satte slow cookern på 8 timmar low och sen blev det ytterligare 1,5 timme på varmhållning innan vi kunde äta det. Kycklingen var verkligen mör då, på gränsen till torr och tråkig. Så här i receptet har jag skrivit 7 timmar på low. Om du testar, berätta gärna hur du gjort så kanske vi tillsammans kan komma på den perfekta tiden.

Kyckling teriyaki i crock pot

Det här kommer vi att göra om och testa andra typer av djupfrysta grönsaker och kryddningar!

Nyfiken på vad en slökokare är? Läs mer här >> Eller vill du se fler crock pot-recept så klicka här >>

Tallriken heter Camille köpt hos KitchenTime >>

Kommentarer

Börje skrev 2019-06-15 klockan 15:18

Mycket god rätt ? 7 timmar låg temp i grytan 86 grader

Millan skrev 2019-06-18 klockan 08:11

Kul att du gillade det Börje!

Elias skrev 2021-02-18 klockan 12:22

Jag testade att köra 7 tim på denna rätt i min slökokare på low, kycklingen blev så mör att det blev pulled pork och oätbart i smak. Slutade med att jag slängde allt. 7 timmar kör man då kycklingen är FRYST, vilket inte stod med i detta recept. Den faktiska tiden bör vara 4-5 timmar på LOW och därefter skära upp en kycklingbit o se om den är genomstekt. Har ny slökokare så kanske ger annat resultat, men jag kommer aldrig köra mitt kött i över 4-5 timmar igen!

Millan skrev 2021-02-18 klockan 13:04

Elias: Vad kul att du valde att testa receptet. Trist dock att det inte blev bra :( Som jag skrev blev det förlång tid när jag gjorde det också, men verkligen inte oätbart. Men det beror nog mycket på vilken slow cooker man har. Min tar en evighet på sig att ens bli varm. 4 timmar på low och min kyckling är inte tillagad. Så det gäller nog att testa sig fram med tiderna för de olika grytorna. Men bra att du varnar andra om tiden!

Lämna en kommentar
Reklam: