Snabb fisksoppa med spenat

Detta är inte världens godaste soppa, men den går snabbt att göra och är dessutom fettsnål. Fungerar bra att värma i micron dagen efter, men blir nog inte speciellt bra efter en runda i frysen.

Snabb fisksoppa med spenat
till 3-4 portioner

3 morötter
1 purjolök
2 msk smör

2 liter vatten
2-3 grönsaksbuljongtärningar

400 g vit fisk (ex. torsk)
250 g färsk pasta (ex. ravioli)
100 g färsk babyspenat

ev. bröd

Skala morötter och skär i slantar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morötter och purjolök i smör i en kastrull.

Häll på vatten och buljongtärningarna och låt koka upp. Skär fisken i mindre bitar och lägg i tillsammans med pastan. Låt koka tills pastan är färdig (ca 5 minuter). Stäng plattan och rör ner spenaten. Servera gärna med något bröd.

Lämna en kommentar




*