Snabb fisksoppa med spenat
Detta är inte världens godaste soppa, men den går snabbt att göra och är dessutom fettsnål. Fungerar bra att värma i micron dagen efter, men blir nog inte speciellt bra efter en runda i frysen.
Snabb fisksoppa med spenat
till 3-4 portioner
3 morötter
1 purjolök
2 msk smör
2 liter vatten
2-3 grönsaksbuljongtärningar
400 g vit fisk (ex. torsk)
250 g färsk pasta (ex. ravioli)
100 g färsk babyspenat
ev. bröd
Skala morötter och skär i slantar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morötter och purjolök i smör i en kastrull.
Häll på vatten och buljongtärningarna och låt koka upp. Skär fisken i mindre bitar och lägg i tillsammans med pastan. Låt koka tills pastan är färdig (ca 5 minuter). Stäng plattan och rör ner spenaten. Servera gärna med något bröd.
Reklam:
Lämna en kommentar