Smultronlycka – fördelen med att ha en egen trädgård…

Den stora fördelen med att ha egen trädgård är att kunna ta med dottern ut och äta solvarma smultron!

Vi har som sagt var smultron och där är det inga bekymmer vad vi ska göra av dem. Dottern äter upp dem blixtsnabbt så det gäller att passa på ibland om man ska kunna få smaka något enstaka smultron då och då.

Dessutom har vi såväl röda- som vita vinbär, röda krusbär, taybär, björnbär (om det nu bara blir några bär i år, det ser positivt ut, men i fjol möglade alla bären innan de han bli mogna…).

Dessutom har vi amerikanska blåbär men våra två buskar ger inte så mycket bär än. Förra sommaren hittade jag även att runt hela huset så växer det i princip vildhallon så jag tänker ge mig ut i hallonsnåren och försöka få ihop några liter. Rabarberplantan är gigantiskt och vi kan inte göra åt all rabarber hur gärna jag än skulle vilja.

Det gör lite ont i hjärtat att vi inte kan ta hand om alla frukter och bär som vi har möjlighet att skörda i trädgården, men det är underbart att ha möjligheten att bara kunna kliva ut och plocka. Just nu är smultronen som sagt var på första plats, men även de röda vinbären ligger dottern väldigt varmt om hjärtat.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-07-16 klockan 19:43

Vad mycket bärbuskar ni har, så härligt :-)

Millan skrev 2011-07-16 klockan 22:34

Underbart foto Maria!

Berith skrev 2011-07-17 klockan 18:19

Visst är det härligt att kunna gå ut i den egna trädgården och plocka något gott. Vi köpte också en amerikansk blåbärsbuske för några år sen men den gav inte många bär. Vet inte vad som hände med den sen. Vinbärsbuskarna ger skörd varje år till vinbärsgelé och vinbärspajer. Så fint foto!

Lämna en kommentar
Reklam: