Smulpaj
Jag var så sugen på efterrätt idag men det fanns knappt något hemma. Efter en stunds fundering kom jag på den lysande iden att göra smulpaj. Dock så fanns det ett problem, att vi bara hade två äppel hemma. Men vi hade däremot en stor burk konserverade päron, vilket jag blandade ner i pajen och det blev supergott. Spadet från päronen smälte ner över äpplena och allt blev såå gott :)

Smulpaj
(räcker till en rund form på 20 cm i diameter)
Ingredienser:
2 äppel
1 stor burk konserverade päron
½ dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
Smuldeg:
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
Blanda farinsocker, kanel och kardemumma. Lägg i äppelklyftorna och blanda.
Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Häll av spadet från päronen och skär i klyftor. Lägg i formen (över äpplena).
Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentarer
Chris skrev 2007-05-17 klockan 19:42
Ser mycket mumsigt ut!
Maria skrev 2007-05-18 klockan 17:24
Åh, gud så sugen jag blev på paj nu. Helst med massa vanliljvisp till.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar