Smulpaj till arbetsplatsen

Förra året hade jobbarkompisen träd som var fulla av läckra äpplen och vi gjorde en deal. Han tog med äpplen så lovade jag att se till att vi fick något gott till eftermiddagsfikat. Resultatet blev en enkel, men mycket god smulpaj där det mesta förbereddes hemma.

Om det behövs recept? Förmodligen inte, men för mig är det personligen bra att ha lite mått att utgå från till nästa gång jag tänker göra det. Så därför har jag sparat undan den här ända sedan förra året. Dock verkar jag ha slarvat bort fotot, så ni får tänka er hur pajen ser ut :)

Smulpaj till arbetsplatsen
till ca 20 pers på liten eftermiddagsfika
formens storlek: 35 x 25 cm

15-30 äpplen (beror såklart helt på storleken, men det ska bli ett tjockt täcke i formen)

smuldeg:
0,5 liter muskovadosocker
0,5 liter vetemjöl
0,5 liter havregryn
kardemumma
kanel
salt

ev. honung (dessa äpplena var väldigt syrliga så jag valde att ha lite extra honung)

500 g smör

Tips: tänk på att kolla om ugnen på jobb först fungerar. Ta med aluminiumfolie om det börjar bli bränt och grytlappar att kunna ta ut formen med.. ;)

 

Blanda muscovadosocker, vetemjölk, havregryn och kryddorna i en påse. (Detta kan du förbereda hemma.)

Skala eventuellt äpplena och skär dem i klyftor och fyll formen. Ringla eventuellt över lite honung.

Häll påsen med havregrynsblandningen över äpplena. Ta en osthyvel och hyvla allt smör över och fördela.

Sätt in i ugnen, 200 grader ca 30 minuter.

Lämna en kommentar




*