Smördegspiroger med spenat och feta
Frasiga smördegspiroger med en fyllning av spenat och feta är faktiskt inte speciellt svårt att få ihop. God vardagsmat eller kanske till en buffé?
Smördegspirog med spenat och feta
till 3-4 portioner
1 rödlök, skalad, i smala klyftor
1 msk olivolja
100 g färsk spenat
1 klyfta vitlök
150 g fetaost
salt
nymalen svartpeppar
1 rulle (à 250 g) smördeg på rulle
1 äggula
Tillbehör:
sallad (på fotot en grönsallad och en morotssallad)
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek rödlöken i olivolja några minuter. Tillsätt spenat och pressa i vitlöken. Smula i fetaosten och smaka av med salt och peppar.
Rulla ut smördegen och dela i 8 rektanglar. Fördela spenatfräset på degrutorna, pensla kanten med äggula och dubbelvik. Förslut med en gaffel och pensla pirogerna med äggulan. Grädda i cirka 15 minuter.
Servera med sallad
Tips: Är du inte vegetarian blir det matigare och godare att blanda små skinkbitar i fyllningen.
I lunchlådan? Absolut inte! Jag förutsåg att det skulle bli sunkigt, men inte fullt så illa som det blev. Dessa ska ätas direkt när de kommer ur ugnen. Inget annat.
Källa: Receptet kommer ursprungligen från Icakuriren, men är delvis ändrat.
http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/spenatpirog-med-morotssallad/
Reklam:
Lämna en kommentar