Smördegsflarn med tomat och mozzarella
Vi skördar massa tomater i år och detta är perfekt när man inte riktigt hinner med att äta innan de blir övermogna.
Passa på att göra extra mycket av tomatsåsen och frys in. Fungerar perfekt senare i vinter också ;)
Smördegsflarn med tomat och mozzarella
2 vitlökslyftor
olja
400 g tomater
kryddor
smördeg
mozzarella
Krossa vitlöken och lägg i olja i en stekpanna. Låt fräsa så att oljan får smak och plocka sedan upp vitlöken.
Hacka väldigt mogna/övermogna tomater och låt puttra tills allt tjocknat. Smaka av med kryddor, typ oregano, basilika och timjan.
Fördela röran på smördegen, gärna lite mozzarella på toppen också.
In i ugnen, 200 grader 10-15 minuter.
Den här rätten ingår i en trerätters-tomatutmaning jag var med i. Läs mer om den här >>
Reklam:
Lämna en kommentar