Smetanasill

Jag hade hört så mycket om smetana, men det visade sig inte vara så lätt att få tag i. När vi efter mycket letande till slut fick tag i det köpte vi flera burkar. De första burkarna gick snabbt åt och jag lovar att blogga om det sen. Men nu till vårt lilla påskbord hittade vi ett recept på Valios blogg.

sill med smetana

Smetanasill – Sill med äpple och basilika

125 g avrunnen matjessill
½ äpple
8 blad basilika
75 g smetana (ca 1/2 burk)
2 msk majonnäs
skalet av en halv citron
salt och peppar

skär matjesill

Skär sillen i bitar. Tärna äpplet fint och strimla basilikan. Rör samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.


Millans kommentar:
Vid första tuggan blev mina smaklökar förvånade. Detta var inte vad de väntade sig. Den söta smetanan och den salta matjessillen. Mycket märkligt kombination som utan problem blev uppäten. Men frågan är… kommer jag göra det igen? Jag tror faktiskt inte det. Det finns ju så många godare kombinationer än just denna.

Kommentarer

Helsingforsdam skrev 2011-12-22 klockan 21:40

Hur och varför gjorde du smetanan söt? Den är ju en syrlig naturellsurmjälksprodukt (som naturell youghurt, creme fraiche, gräddfil). Inte det minsta söt ska den vara.

Millan skrev 2011-12-23 klockan 06:42

Jag har inte gjort smetanan söt, utan använt den direkt från burken. I den här kombinationen så tyckte jag att smetanan framstod som söt i jämförelse med den salta matjessillen. Ingen riktig hit hos mig.

Lämna en kommentar
Reklam: