Smaksatta Morötter & brysselkål

När vi var på CityGross senast hittade jag några kuponger som gav oss rabatt på Findus nya smaksatta grönsaker (ord.pris 19.95 kr/500g). Dags att testa tänkte vi! Färska grönsaker är alltid bättre, men jag gillar att ha en påse i frysen för att snabbt kunna förgylla middagen eller lunchlådan. Till lunchlådan går det oftast bra att micra de djupfrysa sakerna några minuter. Men tillbaka till den nya påsen jag hittade.

djupfrysta grönsaker

i stekjärnet

Findus Smaksatta Morötter & brysselkål
med provencalska örter

När jag kollar ingredienslistan står inte heller ett enda e-nummer med. Bara en massa kryddor och lökpulver. Det känns faktiskt riktigt bra.

Och smaken då?
Som jag skrev, inget går upp mot färska grönsaker. Morötterna är halvkrispiga och brysselkålen vattnig. Men det är smak på dem och med tanke på hur enkelt det är att steka upp dem så får de trots allt tummen upp av oss.

mat

Kassler med stuvade makaroner och grönsaker

till 2 personer + en stor lunchlåda
1 liter mjölk
5 dl gammaldags ideal makaroner
1/2 tsk salt
peppar och riven muskotnöt

kassler

1 påse smaksatta Morötter & brysselkål

Stuvade makaroner:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om flera gånger undertiden så att det inte bränner fast i kastrullen.

Smaksätt med peppar och riven muskotnöt.

Servera med kasslerskivor och stekta grönsaker.

Kommentarer

Martina skrev 2009-12-17 klockan 11:36

Ja, precis som du säger så finns det inget som går upp emot färska grönsaker men ibland så är det ju snabbt och enkelt med frysta. Kör frysta wokgrönsaker ibland när jag gör kycklingwok.

Lämna en kommentar
Reklam: