Smakportioner

Majspuré

En stor anledning till att det blivit allt färre inlägg här på Salt & Peppar för min räkning är att jag numera ägnar mina dagar åt att laga mat åt dottern som hunnit bli 5 månader.

Det är inte så vidare spännande att blogga om smakportioner! De gör sig inte vidare bra på bild heller för den delen. ;-)

Här hemma avverkas majspuré (som på bilden ovan), morotspuré, potatispuré och palsternackspuré.

För alla småbarnsföräldrar där ute så är det finfint att göra en större omgång och sedan frysa in det som blir över i en istärningslåda. Vem kan motstå några hjärtan majspuré? Dottern slängde sig i alla fall över skeden och framöver så kanske det blir lite fler barnrelaterade recept här också. Men den stora favoriten än så länge är palsternackspurén. De färdiga fruktpurérna så som katrinplommon och aprikos som vi hittills har provat på dissar hon dock totalt. Då åker munnen igen och man får truga in en sked som snabbt spottas ut igen.

Måste bara öva upp mig lite först på att laga mat till små barn, det gäller att tänka om lite. Inget salt, inga färdiga kryddmixer (de innehåller också mängder med salt), inte använda den vanliga fonden (ja, det är det där med saltet nu igen).

Vet att det ska finnas fond utan salt, men har inte hittat någon ännu. Tips på vart jag kan hitta denna omtalade fond? Jag vet tyvärr inte ens namnet på den, så det är lite svårt att fråga efter den hos min lokala ICA-butik.

Kommentarer

Fröken Dill skrev 2009-09-29 klockan 14:14

Leta efter osaltad Plantaforce-buljong på hälsokostaffären. Fanns i alla fall för några år sedan! Hälsar fröken Dill

Maria skrev 2009-09-29 klockan 15:23

Fröken Dill: Tackar så mycket! Ska skriva upp det och kolla nästa gång jag går förbi hälsokostbutiken!

Lämna en kommentar
Reklam: