Slökokt kycklingmiddag

Enklare än såhär blir det inte när det gäller att göra en hel middag i slow cookern. Det är inte världens godaste mat, men det är så enkelt att det trots allt blir en vardagsfavorit. På kvällen så läggs allt i grytan och på morgonen sätts den igång. När jag sen kommer hem från jobb så är hela middagen klar. Dressingen går givetvis att variera, så blanda i vad du tycker är gott.

kycklingfile

Slökokt kycklingmiddag
till 3 portioner

3 kycklingfiléer
900 g små potatisar, gärna med skalet kvar
6 morötter

dressing:
1,5 dl olivolja
1 citron (saften)
1 tsk torkad oregano
1 tsk lökpulver
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

till servering:
ev. sås av något slag

Lägg kycklingen i botten på grytan. Lägg i potatis, halverade eller kvartade, och skalade morötter. Häll över dressingen.

Om du förbereder kvällen innan går det bra att ställa in grytan i kylen under natten.

Sätt igång grytan på 4 timmar hög eller 7 timmar på låg.
Tiden skiljer sig väldigt mycket mellan olika grytor, så var vaksam.

Källa: Receptet kommer ursprungligen härifrån, men är lite ändrat och översatt: http://onepotchefshow.com/2016/01/19/one-pot-slow-cooked-chicken-dinner/

Kommentarer

sergio skrev 2019-08-22 klockan 08:16

Det verkar vara alldeles för mkt tid till att laga kycklingfileer och morötter, hade varit högrev så kan jag förstå men...

Millan skrev 2019-08-22 klockan 12:08

Sergio: Kycklingfilé behöver verkligen inte så lång tid för att bli färdig. Den här blir lite åt "pulled chicken" hållet. Sen beror det lite på vilken gryta du har, för det är ganska stora skillnader i tid och temperatur på olika märken.

Lämna en kommentar
Reklam: