Slökokt bakpotatis
När det gäller recept till slow cookern/crock potten så finns det ännu inte så mycket på svenska. Men i USA, där crock pot har funnits betydligt längre finns det verkligen massor av recept att hitta inspiration i. Något jag stött på flera gånger är bakad potatis. Fungerar verkligen det, har jag tänkt, men aldrig testat. Men vardagen är tillbaka och med den tidsbristen, som vanligt. Så vi testade slökokt bakpotatis och resultatet blev över förväntan. Visst, du får inte det där snygga krispiga skalet, men smaken och konsistensen var riktigt bra. Det här kommer vi definitivt att göra om.
Slökokt bakpotatis i crock pot
bakpotatis (jag fick ner 6 stycken i vår gryta)
aluminiumfolie
olja
salt
serveringsförslag:
någon form av röra (finns flera här på Salt&Peppar)
gräddfil/creme fraiche
räkor och rom
Tvätta potatisarna och torka dem noga. Lägg dem styckvis på bitar av aluminiumfolie. Häll över 1/2 tsk olja per potatis och lite salt. Gnid in det i potatisen och vira folien tätt runt potatisen.
Lägg i grytan. Fram till hit kan du förbereda på kvällen och ställa grytan i kylen över natten.
På morgonen sätter du igång grytan. 8 timmar på low blev perfekt för mina potatisar.
Var försiktig när du öppnar dem, för de är varma!
Kommentarer
lena Matstoms skrev 2018-01-29 klockan 16:42
Hej
Jag fick en crook pot i present, har läst dina recept och undrar följande, läste om bakad potatis och undrar , lägger du i potatisen i en torr gryta??
Millan skrev 2018-01-30 klockan 07:39
Hej! Ja, det stämmer, grytan är torr.
Ise Örn Balksäter skrev 2023-01-24 klockan 09:22
Jag har en slökokare och en airfryer.
Maträtter som man vill ha krispig yta på lagar jag färdiga i slökokaren och lägger dem sedan i airfryern en kort stund.
Blir jättegott. Funkar även på helstekt kyckling 🙂
Reklam:
Lämna en kommentar