Släng inte maten-sajten

Konsumentföreningen i Stockholm har sedan 2008 arbetat för att minska matavfall. Deras senaste kampanj vill få oss att be om Doggy bag. Jag har själv aldrig bett om Doggy bag och den här reklamfilmen får inte mig att vilja be om det heller. Men syftet är ju gott, släng inte mat, så därför får de faktiskt lite plats här på Salt&Peppar idag.

Besöker du deras sajt finns där en tävling där man kan vinna ett restaurangbesök:
http://slangintematen.se/

Kommentarer

Berith skrev 2011-06-07 klockan 20:49

Nu är jag med och tävlar! Är du?

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-06-07 klockan 21:46

Nu har jag gått in och tävlat och just Doggybag har jag aldrig bett om och skulle är nog för feg för att göra :-)

Mårtenssons kök skrev 2011-06-07 klockan 21:56

Har faktiskt aldrig heller bett om en doggy-bag, känns inte riktigt som det är så vanligt här i Sverige. Känner inte att vi heller blir mycket mer sugna på det efter filmen, precis som du skriver:)

Zarah skrev 2011-06-08 klockan 11:56

Den här reklamen får mig snarare att INTE vilja be om doggybag. Dels får jag myrkrypningar av den där karln (det räcker med att han öppnar munnen för att jag ska bli irriterad och vilja stänga av - och absolut aldrig köpa NÅGOT han säljer. ElGiganten har jag t.ex inte gått in på sedan deras horribla reklam med honom. Oh well, jag är nog hemsk?) och dels är deras sätt att få fram budskapet både otydligt och fånigt. Usch. ...men idén med doggybag är, i alla fall, bra! :)

Millan skrev 2011-06-08 klockan 13:31

Zarah: Jag tror du sammanfattar filmen ganska bra *skrattar*

Lämna en kommentar
Reklam: