Skyr – Isländsk yoghurt

Skyr, jag vet inte hur många gånger jag läst om den här yoghurten i statusuppdateringar på facebook. Det hutlösa priset på 17,50 kr (ica maxi) har dock fått mig att rygga tillbaka. Men nu så skulle den testas!

Vad är då Skyr? På deras hemsida kan man läsa:

Skyr är en yoghurt som ursprungligen kommer från Island, där den ätits i över tusen år. Den är naturligt fettfri, nyckelhålsmärkt och är rik på proteiner vilket gör den till ett mättande och nyttigt mellanmål.
Källa: skyrsverige.se

Chrisses kommentar: Jag skulle vilja beskriva den som tjock och krämig, men den lämnar en sträv känsla i munnen på mig.

Millans kommentar: Jag håller med Chrisse om konsistensen. Men trots att den är god är det enda jag tänker “Yoghurten jag åt i morse fick jag en hel liter för samma pris”. Nä, det spelar faktiskt ingen roll hur god den är, till det priset får den stanna i butiken. Vad tycker ni andra? Jag som är snål?

Kommentarer

Freedomtravel skrev 2012-06-07 klockan 07:26

Jag har inte provat den svenska varianten, men åt jämt den här produkten när jag bodde på Island för 20 år sedan. Då fanns det två varianter: skyr och gräddskyr. Den första varianten var mycket sträv och den åt man tillsammans med mjölk, och den andra varianten var krämigare och den åt man som den var. Vet inte om det här är en försvenskad variant? Gillade det då... men vet inte vad jag skulle tycka nu. Och så är det ju det där med priset...

MrArboc skrev 2012-06-07 klockan 18:04

Jag håller med om den sträva (inte helt behagliga) känslan i munnen. Håller också med om priset - jag har köpt en gång när det fanns kuponger i butiken, men även då tyckte jag att det var onödigt dyrt (ca 12 kr).

Lämna en kommentar
Reklam: