Skördefest

Idag var det “Skördefest” i Malmö Folkets Park. Det har stått en hel del om det i tidningarna och vi tog oss givetvis dit för att kolla läget.

I stånden finns ekologiska ägg och potatis, honung, sylt, rödbetor, svamp, äpplen, päron, fikonplantor och andra delikatesser till salu. Det går också att få veta mer om var i Malmö man kan hyra sin egen odlingslott, hur man sköter ett bisamhälle och hur man beskär träd på bästa sätt.
www.malmo.se

Tanken är att vem som helst som har förmycket grönsaker eller frukt i sin trädgård ska kunna komma dit och sälja. Det är dessutom gratis att stå där.

Folketspark

Och vad säger vi om detta då? Jo, tanken var mycket god, men resultatet var skittrist. De flesta som stod där var samma som står på alla marknader. Hemmagjord sylt och honung. Jag har sett det förr *gäsp* Inte var det billigt heller. Det enda ståndet som kändes äkta var damen som sålde äpplen för 1 kr styck. Hon hade en låda och det var allt. Det syntes att hon plockat dem i trädgården på morgonen. Och utbudet i övrigt var klent med ett fåtal stånd. Men det var vackert i parken iaf :)

Lämna en kommentar
Reklam: