SimplyFood & Café

En regnig vårdag i Malmö smet vi in på det nyöppnade cafeet SimplyFood i Kommendanthuset (mitt emot slottet, Malmö Museer). Simply Food & Café lockar med ekologisk och rättvisemärkt mat.

sallad

Du väljer antingen macka eller sallad. Till mackorna får man välja en av rörona. Det finns bland annat en supergod laxröra med svag syrlig smak av majonnäs. En frisk vegansk bönsallad och en quinoasallad. Salladerna serveras med en liten bit bröd och yoghurt att doppa i.

mackor

Alla mackor serveras med kålsallad.

På fotot här ovan syns den smaskiga ungtuppen som var otroligt saftig!

dryck

Även dryckerna är ekologiska och/eller fairtrade. Det finns kaffe, flera sorters te, läsk och juice. Chrisse drack äppelmust med jordgubbsmak från Öspab fruktodling. En dryck helt fri från såväl konserveringsmedel som konstgjorda sötningsmedel eller färgämnen. Själv höll jag mig till det röda teet.

mat

Lina, som driver stället brinner verkligen för det ekologiska och hon berättar gärna var maten kommer från.

Mackorna kostar 65 kr och salladerna 75 kr.

slut

Millans kommentar: Fräsch, nyttig och god mat! Det verkar inte finnas några hemligheter med maten, utan du smakar verkligen vad som finns i. Med bra råvaror behövs det inte en massa smakförstärkare! Både jag och Chrisse blev mätta och kommer definitivt att återvända hit igen. Extra plus för trevlig personal som gärna svarar på frågor om maten.

Inför sommarsäsongen berättade Lina att det kommer finnas baguetter redo att ta med till stranden. Alla sallader finns även som takeaway, perfekt för sommarens picknickar i Kungsparken.

Cafeet ingår i Malmö stads nya miljötänk på temat “den hållbara staden”.

Varmt klimat är ju skönt. Så varför sådant ståhej om klimatförändringar och växthuseffekt? Spelar det någon roll om jag källsorterar eller ställer bilen?Vad är en hållbar och klimatsmart stad? Vad har Malmö stad gjort för att minska sin klimatpåverkan? Den hållbara staden vill visa problemen, men framför allt lösningarna och vad var och en av oss kan göra. Den handlar om kopplingen mellan dagliga val och klimatpåverkan och förklarar hur den mest klimatvänliga energin är den som aldrig producerats.

Källa: www.malmo.se/Medborgare/Kultur–noje/Museer–utstallningar/Malmo-Museer/Utstallningar.html

kommendanthuset malmö

SimplyFood & Café
Kommendanthuset, Malmö
Öppet vardagar 11-16, helger 12-16.
Du hittar även stället på Facebook.

Kommentarer

Berith skrev 2010-04-06 klockan 07:36

Visst blir man sugen på ett besök när man bara hör positiva omdömme som om det här nya caféet. Titta och njut av de fina fotona!

Karin skrev 2010-04-06 klockan 19:23

Ser mumsigt ut!

freddy skrev 2010-04-07 klockan 00:39

Detta ser ju ut att vara ett trevligt ställe. Känns som om man skulle trava ner och göra stället ett besök. Bra bilder!!!

Kryddburken skrev 2010-04-08 klockan 19:08

Vilken toppenställe de verkar vara!

Emmy skrev 2010-04-08 klockan 22:19

Vilket bra tips! Kommer med lite tur plugga i Malmö till hösten och då är det bra med tips om bra matställen.

Anette skrev 2010-04-10 klockan 01:51

ser gott ut,ps bra blogg/sida

Christoffer skrev 2010-04-10 klockan 23:04

Kan varmt rekommendera detta stället. Speciellt laxröran är sagolik god!

Lämna en kommentar
Reklam: