Sillplanering inför julbordet
Nu har vi äntligen satt oss och försökt att planera ihop vilka sillar vi ska göra i jul.
Förra året var vi ute lite väl sent i vår planering och missade Brantevikssillen, det ska inte hända iår! Det är verkligen en av mina favoriter. Sen blir det en klassisk löksill.
Bland årets nykomlingar blir det Apelsin- & stjärnanismarinerad sill ur boken Vår julmat. Från sajten “Sköna Sillar” har vi hittat ett recept på Krämig citronlimesill.
Men jag skulle nog gärna vilja ha ytterligare en vit och kladdig sill. Och där vänder jag mig till er, kära läsare. Någon som har ett trevligt recept? Enda önskemålet är just att det ska vara creme fraiche (eller liknande som grund).
Kommentarer
Martina skrev 2014-12-19 klockan 08:02
Oj, finns ju massor men jag brukar göra en skaldjurssill som du hittar här: http://matochodla.blogspot.se/2011/12/skaldjurssill-och-vasterbottenssill.html
Rosanna skrev 2014-12-19 klockan 12:30
En väldigt god vit sill är västerbottensill. Med creme fraiche, majonäs, riven västerbottenost, syltlök och snabbsill. Har dock inga exakta mått..
Millan skrev 2014-12-20 klockan 20:07
Tack för era tips! Det får nog bli en skaldjurssill till jul och en västerbotten till påsk :)
Reklam:
Lämna en kommentar